Find din KJV Kontakt eller ring 7011 2244

7011 2244
Forside   /   Dokumenter

HAUBEX - en automationsløsning fra tyske LANG TECHNIK, som forvandler maskinens spindel til sin egen robot

 

Med HAUBEX producerer du automatiseret, uden palleudskiftning, tilføringsenhed eller robot ved værktøjsmaskinen. Dette garanterer maksimal fleksibilitet i produktionsplanlægningen, også fordi HAUBEX ikke er bundet til en bestemt maskine, og derfor kan indsættes i stort set enhver værktøjsmaskine. På den måde kan du øge merværdien på enhver maskine i produktionen. Da der ikke er behov for ekstra kommunikation eller installationstiltag ved siden af maskinen, er ibrugtagningen meget enkel. HAUBEX giver alle bearbejdende virksomheder en enkel, fleksibel og billig adgang til automatisering.

 

Hvad er HAUBEX?

HAUBEX er en fleksibel og billig automationsløsning til mindre serier fra 2 emner, som forvandler et værktøjsmagasin til et automationssystem. Midterstykket i HAUBEX er en spændehætte, som fungerer som holdersystem for spændeanordning og råemner, som skiftes ind fra værktøjsmagasinet.

 

Hvornår sættes HAUBEX ind?

Med HAUBEX kan du øge effektiviteten i din produktion ganske enkelt, idet pauser udfyldes produktivt, der gives yderligere tidsvinduer til alternative, værdiskabende aktiviteter – eller forlængelse af kernearbejdstiden, idet værktøjsmaskinen kører videre ubemandet efter endt arbejdstid.

 

1. HAUBEX værktøjsholdere

Specielt med HAUBEX–afstemte værktøjsholdere af typen HSK-A63, SK-40 og BT-40 garanteres der en eksakt defineret positionering af spændehætten i maskinspindlen.

 

2. HAUBEX spændehætte

Aluminiumshætten transporterer spændeanordningen fra magasinet til 0-punkt spændesystemet på maskinbordet og låser den mekanisk, komplet selvkørende. Et sikkerhedselement mellem hætte og værktøjsholderen fungerer som buffer og beskytter maskinspindlen mod kollisioner. Integreret føring og fiksering sikrer spændeanordningen mod ufrivillig løsrivning fra hætten og sørger for et sikkert sæde.

 

3. Makro-Grip HAUBEX 5-akset spænder

Som spændeanordning anvender HAUBEX en modificeret version af Makro-Grip 5-akset spænder. Det slanke design på skruetvingen og de smalle kæber på 46 mm sørger for en ideel tilgængelighed ved 5-sidet bearbejdning af råemner. Den maksimale værktøjsstørrelse er ca. 80 x 75 x 70 mm og er afhængig af diameter og højde på hætten. Der er eksempler på mulige målinger og en formel på deres beregning til rådighed på LANG TECHNIKs hjemmeside.

 

4. Quick-Point HAUBEX nulpunktspændesystem

Den patenterede spændemekanisme i nulpunktenheden betjenes ved automatisk produktion gennem HAUBEX spændehætten eller med hånden med et spændejern, henholdsvis med en 90° låsebevægelse.

Nulpunktsenheden er udstyret med bolte, så den hurtigt kan få isat og aftaget enheder i Quick-Point 96 systemet.

 

Du finder mere information og video HER 

Har du spørgsmål til det nye HAUBEX-automationssystem fra LANG, er du velkommen til at kontakte os på 70 11 22 44. Til top

Tilmeld