Find din KJV Kontakt eller ring 7011 2244

7011 2244
Forside   /   Nyheder
Optimal spåndeling - gode råd fra ISCAR

Optimal spåndeling - gode råd fra ISCAR


Flere plattetyper i de fræserfamilier, som ISCAR har introduceret på det seneste, har en skærkant med en spåndelende effekt. Dette giver mulighed for at øge produktiviteten i din skrubfræsning betydeligt.

I spåndeling, opdeles en bred spån i mindre dele, hvilket letter spånafgang og håndtering. Spåndeling reducerer skærekræfterne og kraftforbruget og fører til mindre varmeudvikling under fræsning. Desuden virker effektiv spåndeling vibrationsdæmpende.

Bedre spånafgang, mindskede skærekræfter og varmeudvikling samt færre vibrationer – dette er nøglepunkter, der giver store fordele ved skrubfræsning – bl.a. Eaglefræsere.

Et stort spånvolumen pr. tid forårsager betydelige skærekræfter, og kræver derfor en betydelig maskinkraft. Et værktøj arbejder under hårde vilkår, og oplever stor varmebelastning. Eaglefræsernes spånbrydende effekt bidrager betydeligt til at reducere skærekræfterne og mindsker kravene til maskinkraft – og mindsker den termiske belastning på fræseren. Sidstnævnte er især vigtigt for bearbejdning af vanskelige materialer såsom f.eks. titaniumlegeringer, hvor minimering af varmeudviklingen er en vigtig kilde til bedre ydelse og længere standtid. Desuden bevirker de reducerede skærekræfter, at fræserne kan bruges i maskiner med lavere maskinkraft.

Anvendes Eaglefræsere ved skrubfræsning, er et stort udhæng ganske normalt. Vibrationer og afbøjning af fræserne er velkendte problemer for teknikere og operatører. For at løse disse problemer bør skæredata reduceres. Dette kan dog påvirke produktiviteten. Fræsere, der anvender platter med forbedrede spåndelende effekt, virker vibrationsdæmpende og kan således løse disse problemer.


HELITANG T490
ISCARs HELITANG T490 fræserfamilie med tangentielt bespændte platter sikrer produktiviteten med sin spåndelende effekt. En progressiv skærgeometri kombineret med platternes avancerede SUMO TEC belægning gør HELITANG T490 fræserfamilien til højeffektive værktøjer til skrubbearbejdning ved dybe lommer, hjørner og kanter. Platterne til HELITANG T490 fræserfamilien tilbydes i 08-13-16 mm og er beregnet til en lang række fræserdiametre.

HELIDO H490 - HELIALU
Platter med spåndelende effekt er introduceret i ISCAR HELIDO H490 fræserfamilien med radialt bespændte platter i størrelse 12 og 17 mm, samt i HELIALU fræsere med HM APCR 2206… platter, som anvendes til bearbejdning af aluminiumslegeringer.
 

2012-08-13 12:15:00 Til top

Tilmed