Find din KJV Kontakt eller ring 7011 2244

7011 2244
Forside   /   Nyheder

Stena Recycling har sagt farvel til giftige rensemidler - og goddag til BioCircleFra venstre Stenas arbejdsmiljørepræsentant Tim Scholl, vedligeholdelseskoordinator Morten Olsen og KJV-konsulent Knud Kollerød. Foto/Simon Dinsen Hansen, chefredaktør ved Jern & Maskinindustrien.

Der dufter nu af sæbe hos Stena Recycling på Navervej i Roskilde...

Duften kommer fra det Bio-Circle renseanlæg, som genvindingsvirksomheden købte sidste år og i dag bruger til afrensning af beskidte og olieindsmurte værktøjer og maskindele.

Anlægget består af rensekar, beholdere med biologisk væske og filtersystem. Dermed erstatter karret den stribe af kemiske produkter, som de ansatte hos Stena Recycling tidligere brugte til afrensning af værktøj.

"Før havde vi et rensekar med udsugning og beskyttelse, men hos Stena Recycling er vi altid på udkig efter nye innovative løsninger, der kan forbedre sikkerheden".


BioCircle - en biologisk renseløsning fra KJV

"Bare duften gør jo, at man får tillid til det her anlæg. Vi bruger rensekaret dagligt, og vi har også væsken på spray", siger Morten Olsen, der er yderst tilfreds med ledelsens interesse for at forbedre arbejdsmiljøet.

"Før havde vi noget rensevæske, som var noget giftigt stads, specielt til rens af bremser. Så det er meget positivt, at vi kan udfase denne her slags kemi og erstatte med denne her slags løsninger".

Det er Knud Kollerød fra KJV, som har solgt Bio-Circle anlægget til Stena Recycling. "Min oplevelse er, at der er stor interesse for det her produkt ude i industrien. Der er flere og flere, der tænker på de her ting omkring arbejdsmiljø og kemi", siger Knud Kollerød.

Det koster cirka 10.000 kr. for kar, slanger og filter, og så skal der bruges for 5.000 kr. rensevæske for at komme i gang. Derudover er der serviceaftale tilknyttet anlægget.

"Det er et biologisk rensemiddel, der bruges, og derfor skal der også altid være strøm og lufttilførsel på anlægget, ellers dør bakterierne", forklarer Knud Kollerød, mens det bobler løs ned i karret.

Dernede er de bakterier, som er så sultne efter olie og snavs, at de faktisk helst skal have et skvulp spildolie ekstra i perioder, hvor der ikke renses så meget værktøj. Men selvom der er tale om biologisk rensning, der ikke kræver udsugning, så er væsken stadig hård ved huden.

"Det her er en form for en sæbe, og derfor udtørrer det huden. Væsken bliver jo også fyldt med de ting, der afrenses, så vi anbefaler altid handsker".

Uddrag af artikel i Jern og Maskindustrien af chefredaktør Simon Dinsen Hansen, marts 2018.

2018-07-17 09:15:00 Til top

Tilmeld