Find din KJV Kontakt eller ring 7011 2244

7011 2244
Forside   /   Nyheder

Maskinværksted jagter præcis opmåling

På basis af artikel fra Jern og Maskinindustrien august 2018 af chefredaktør Simon Dinsen Hansen


Midtsjællands Maskinværksted jagter en løsning, der kan optimere værktøjsmålingen på to ældre fræsere og har derfor besøg af KJV og ZOLLER on Tour.

Maskinerne står tæt i maskinhallen hos Midtsjællands Maskinværksted i Regstrup ved Holbæk. Faktisk rigtig tæt, og der er fuld knald på både fræsere og drejecentre, som styres af i alt otte ansatte med virksomhedsejer Jonas Christiansen i spidsen.


ZOLLER på besøg
Præcision og nøjagtighed er et krav i bearbejdningen, og derfor er Midtsjællands Maskinværksted lige nu på jagt efter en løsning, der kan optimere værktøjsopmålingen på to ældre fræsere.

Vi har to fræsere, hvor vi gerne vil optimere værktøjsmålingen. Opmålingen er ikke optimal, fordi sensoren i maskinen ikke er nøjagtig nok, siger virksomhedsejeren, som derfor har benyttet chancen for at få besøg fra tyske ZOLLER, der leverer forindstillings- og målemaskiner til netop værktøjsopmåling og i Danmark sælges af KJV.

Så midt i sommervarmen ruller demonstrationsbilen fra ZOLLER on Tour forbi industrikvarteret i Regstrup med personale fra både KJV og ZOLLER ombord. Der lyttes opmærksomt fra medarbejderne, mens værktøjsopmålingen og mulighederne med Zollers systemer bliver gennemgået og testet på diverse værktøjer.
 

Begejstring for ZOLLERs løsninger
Selve opmålingen og mulighederne for at identificere, inspicere og måle værktøjerne op med Zoller vækker begejstring, men for Midtsjællands Maskinværksted er det overførslen af værktøjsdata fra Zoller til de ældre fræsere, der er udfordringen.

For på grund af fræsernes alder kan værktøjsdata ikke overføres automatisk til maskinernes styring ved at scanne en QR-kode, som Zoller-maskinen udskriver.

"Hvis løsningen er, at du får printet værktøjsinfo ud på en label, som medarbejderne så selv skal taste ind på maskinen, så er der stadig risiko for menneskelige fejl. Og det er de menneskelige fejl, der ofte koster dyrt. Det er de fejl, vi gerne vil undgå", siger Jonas Christiansen, som er interesseret i at finde den helt rigtige løsning til sine maskiner.

Spåntagningsspecialist Finn Jelsbak er KJV’s repræsentant på ZOLLER on Tour, og han er også med på besøget i Regstrup. Nogen nem løsning på udfordringen med overførsel af værktøjsdata fra Zoller til de to ældre fræsere har han ikke med i bilen.

"Den sikre løsning til overførsel af data fra ZOLLER til maskinen er normalt en label med QR-kode. Så scanner du simpelthen din label, når du står ved maskinen, og det system er kompatibelt med de gængse maskinstyringer, men i det her tilfælde er de to fræsere for gamle", siger Finn Jelsbak.

Derfor er der kun to veje at gå. Enten en løsning kørt over virksomhedens maskindata-system eller den manuelle indtastning af værktøjsdata ved maskinen. Hvilken løsning, der vælges for de to fræsere, bliver naturligvis op til Jonas Christiansen.
 

For yderligere info om ZOLLERs løsninger kontakt ZOLLER-specialist Finn Jelsbak på mobil 20 66 77 17.

 

2018-08-10 09:20:00 Til top

Tilmeld