Find din KJV Kontakt eller ring 7011 2244

7011 2244
Forside   /   Nyheder

ISCAR og KJV - 50 års succesfuldt samarbejde i år

Billede: ISCARs stifter Stef Wertheimer (t.v.) med Søren Løftgaard, KJVs bestyrelsesformand.


Jubilæumsartikel af chefredaktør John Nyberg, Teknovation nr 7, 2018.


Iscar Ltd. og KJV A/S kan i år markere 50-året for samarbejdets opstart. Det har for begge parter været en succesrig oplevelse, hvor der også er taget afsæt til yderligere succes i de kommende år.

I dag er Iscar en absolut topspiller på markedet for skærende værktøj. Ikke bare i Danmark, men også på verdensmarkedet. Opstarten var mere ydmyg, og tilbage i 1968 havde producenten Europa-premiere på en metalbearbejdningsmesse i Milano, hvor Søren Løftgaard fra Kurt Jørgensen Værktøj indledte samarbejdet.

”De første handler var med et schweizisk firma, som havde Europa-salgsansvaret, men i løbet af få måneder var aftalen om den danske forhandling på plads, og vi begyndte samarbejdet med producenten direkte,” fortæller Søren Løftgaard, og fortsætter:

”Et af Iscar-stifteren Stef Wertheimers ønsker til os var, at vi dækkede hele markedet. Så den hidtil Falster-baserede tekniske butikansatte fem sælgere til Iscar-produktet, så hele landet var repræsenteret med regionale konsulenter allerede i efteråret 1968.”

Noget af et tigerspring for Kurt Jørgensen Værktøj, som Søren Løftgaard overtog, og omdøbte til KJ Værktøj, og som siden er solgt videre til sønnerne, Kristian Løftgaard og Henrik Løftgaard, der for år tilbage ændrede det til KJV, som er den ældste Iscar-forhandler uden for Israel.
 

STORT NÆRVÆR

Stef Wertheimer og familie har af to gange solgt aktier i firmaet til Berkshire Hathaway, der er Warren Buffets investeringsselskab. Først var det for godt ti år siden 80 procent af gruppen, der også tæller firmaer som Ingersoll, Taegutec og Tungaloy med flere, og siden også de sidste 20 procent.

Stef Wertheimer har i sin tid selv indsat Jacob Harpaz som CEO, og det er en post, som han stadig beklæder.

”Jacob Harpaz har haft stor betydning for den udbredelse, som Iscar har haft. Han og Stef Wertheimer har været et rigtigt godt match, hvor stifteren først og fremmest fik idéerne, og stod bag innovationerne, mens Harpaz så at sige har fået produkterne ud til brugerne,” fortæller Søren Løftgaard.

Dét nærvær, som KJV har mødt hos Iscar, det er også det nærvær, som man søger at dele med kunderne over hele landet, som løbende har deres lokale konsulent forbi, der orienterer og søger løsninger for de danske kunder. Teamet er i dag på 30 kørende sælgere, der hver især også selv er en del af det lokalsamfund, som de kører i.


GENNEMBRUD MED STIK

De første fem til seks år med Iscar var noget blandet, husker Søren Løftgaard, og de regionale seks sælgere havde meget forskellige resultater. Nogle solgte primært bor, andre solgte primært stik.

”I 1976 skete der noget, der fik stor betydning for både Iscar og KJV. Med lanceringen af Selfgrip-afstikssystemet blev salgskurverne løftet markant, og positionen inden for stik var det primære afsæt for forretningen. Både hos Iscar og hos os. De fem sælgere blev hurtigt til ti, og KJV etablerede flere regionale forretninger, og op igennem 1980´erne - med CNC-maskinernes indtog - fik vi for alvor fat med både drejning, boring og fræsning i den danske metalindustri.”

Og billedet er det, som også kendetegner Iscar i dag. Der innoveres både med de eksisterende værktøjsfamilier hele tiden, og samtidig kommer de rløbende systemer, der for alvor ændrer hele billedet. Næste store skub var i 1986, da Iscar lancerede Cut-Grip til af- og indstikning og siden kom også fræsefamilien Heli-Mill og et komplet Iso-drejeprogram.

Aktuelt er det Iscars nye store produktprogram, LOGIQ Chess Lines, der flytter grænser for, hvad man kan opnå med skærende værktøj. Hos KJV er der netop i disse måneder stor travlhed med at introducere de mange LOGIQ-linjer og produkter, som er på vej ind i programmet, og som lagerføres hos Odense-virksomheden. Det er i høj grad er med til at give forhandleren tro på at den positive udvikling vil fortsætte i mange år endnu.

2018-05-14 10:35:00 Til top

Tilmeld