Find din KJV Kontakt eller ring 7011 2244

7011 2244
Forside   /   Nyheder
Sådan optimerer du din fræsning!

Sådan optimerer du din fræsning!

Fræsning…få bearbejdningsmåder har på det seneste gennemgået så stor udvikling – og få rummer så store muligheder for at forbedre indtjeningen.

Bare indenfor de to sidste år, hvor ISCAR har introduceret skær med avancerede belægninger og geometri, er der sket en gigantisk udvikling i mulighederne for at fjerne store mængder materiale ved høje tilspændinger ved plan-, profil- og lommefræsning.
Disse gevinster kan høstes ved ganske simpelt at udskifte værktøjet på eksisterende maskiner med de nuværende operatører.

 


Råd 1:  Fokuser på hastigheden, hvormed I fjerner materiale samt på produktionsomkostningerne pr. enhed. Hvis I fokuserer på omkostningerne til værktøj - som typisk udgør mindre end 3% af produktionsomkostningerne pr. enhed – fokuserer I på det forkerte.

Råd 2: Hvis I ikke har opdateret jeres fræseværktøj indenfor de to sidste år – så gør det nu! Så er I nemlig kommet bagud. Det samme gælder hver gang, I skal lave en bearbejdning, I ikke har foretaget i et stykke tid. Der kan meget vel være kommet noget nyt værktøj på markedet siden sidst.

Råd 3: Når I fastsætter tilspænding og hastigheder for et givet emne, så gå efter at få produceret flest mulige enheder i stedet for en lang standtid. I den store helhed er omkostninger til værktøj blot en dråbe i havet.

Råd 4: Tving værktøjet til at køre hurtigere. Anvend kun producentens anbefalinger som et udgangspunkt. Især på en god ny maskine, kan I ofte køre hurtigere end basis anbefalingerne og få en endnu bedre økonomi.

Råd 5: Ved kraftig skrubbearbejdning bør I overveje tangentiel fræsning igen. Der er sket store fremskridt indenfor de sidste 2 år.

Råd 6: Når I bestiller en ny maskine, så undersøg anbefalingerne vedrørende værktøj. Med det rigtige værktøj, kan I typisk forvente 15% forbedring i produktiviteten – og i sidste ende jeres afkast. Hvorfor nedsætte en ny maskines kapacitet fordi der ikke anvendes det mest optimale værktøj?

Råd 7: Hav et åbent sind overfor originale værktøjer. Værktøjsproducenter investerer deres forsknings- og udviklingskroner i navnebeskyttede produktlinjer. Modsat indenfor medicin – hvor originale produkter og kopimedicin har de samme egenskaber – er forskellen mellem de to produkttyper virkelig stor indenfor værktøj.

Råd 8: Køb så den fræser nr. 2! Så kan I skifte mellem fræserne og I kan montere off-line. Den øgede produktionstid, I derved får, vil betale for det ekstra værktøj efter nogle få skift.

Råd 9: Overvej at øge tandantallet, så tilspændingen øges – selv på maskiner med lav kraft. Tidligere skulle dette undgås for at mindske friktionen, men det er ikke nødvendigt pga de nye mere glatte belægninger og nye lettere skærende værktøjer.

Råd 10: Opsøg rådgivning udefra – så får I svarene hurtigere. Udvalget af værktøj er for omfattende og skifter for hurtigt til, at I selv kan være opdaterede. Inviter KJ til at bese produktionen og komme med forslag.

2009-02-05 10:50:00 Til top

Tilmed